I förra podden av Lillelördag så pratade jag och Anitha om sånt som kan riva upp oväntade revor i ens ego. Inledningen på diskussionen var en fråga från Anitha om jag blev sårad när Mathias sa att maten hon lagade när vi var där var på hans ”topp-5-lista” vad gäller mat. Ni vet. Lite som när pappor är pappalediga och får höra att dom är Guds gåva till mänskligheten, medan man själv pajat tuttisar, underliv och sömnliv och blivit en social duracellkanin, men det är ingen som har berömt en för, hehe. Anitha berättade om när hennes ex lagade mat en gång och alla bara ”men gud vad du är bra!” samtidigt som hon lagade 90 procent av allt krubb. Däremot berättade jag om i somras när vi var på Gotland och kompisar sov över. Morgonen därpå kom mamman i familjen ut nyduschad och Mathias fick doftkåtlslag och lismade loss, ”Åh gud vad gott du luktar!” medan jag stod och stekte ägg och kände mig som matos-Berra...Vad har sårat ert ego liksom oväntat??? Hursomhelst så ville jag dela med mig av Anithas helt sjukt goda pasta! Gör den ikväll innan kantarellerna tar slut!! Älskar kantareller hårt och intensivt!!! Anithas avundsjuka pasta Oxfilé: gnugga in flingsalt och peppar med olivolja. Låt stå i ca 40 min-1 h. Fräs upp finhackad Charlottenlök i smör och addera kantareller. Stek upp till dom är klara. I med köttet skuret i tärningar. När dom är brynta (men blodiga i) häll i två glas rött ca. Sen ca 3 msk oxfond Grädde Soya Salt Peppar Balsamico Lite socker. Smaka av efter hand såklart. Koka pasta parallellt. Gnocci typ. Håll i pastan. Tillsätt en klick smör och blanda allt samt timjan Riv parmesan. Klart! 💕