Om

Jag heter Ann Söderlund och bor i Vasastan i Stockholm med mina fem boys, Ossian, 15, Ilon, 13, Dante 11, Bobo, 3 och Frans ”Frallan”, 10 månader. Min älskling (oftast, hehe) heter Mathias Johansson och designar världens finaste lampor. Gå in på cirkuslampan.se.

Vi har ingen hund, men har haft en minihamster som heter ”Stevie”. Tyvärr rymde han flera gånger och överlevde på gamla popcorn som han hittade bakom soffan. Vi har också ett hus, eller liten gård, på Gotland där det är meningen att vi alla ska få plats. Det går så där, men vi har det väldigt underbart ändå!

Det är svårt att riktigt säga vad jag jobbar med, men om jag skulle haft ett visitkort skulle det nog stå, typ: programledare, författare, podcastare, föreläsare, journalist, designer (jo har gjort en kollektion för Blingo).

Gillar att laga mat (om barnen sover eller är utlånade) men använder aldrig recept. Gillar att inreda (finns det inget uttryck som är mindre cheezy?) och är jävligt bra på att shoppa, men sjukt dålig på att göra mig av med grejer. Anitha (Clemence) kallar mig för ”hoarder” och jag börjar faktiskt vackla. Hon verkar ha rätt.

När jag är ”ledig” försöker jag åka iväg, kolla på grejer som inspirerar mig, läsa (tio sidor på hela sommaren) och götta mig med mina vänner. Mina planer för framtiden är att kopiera Gwen Stefanis look och garderob, lära mig spanska och dansa tango, bli ännu mer kär i min snubbis, kanske gifta mig lite grann, dricka obscena mängder skumpa på Ritz i Paris, bli bättre på knipövningar, sluta amma, köpa en moppe och få ordning på tvätten. Tvätten kommer alltid sist och det ställer till det.

Om man får säga bra grejer om sig själv, och det får man, skulle det vara: jag är bussig, bra på att åka störtlopp, är inte dömande, är rolig och en härlig mamma, älskar och litar på alla och kan fixa härligaste festen på tio minuter. Mina smeknamn (ja man får har sådana fortfarande) är ”Eulalia” (från Anitha), ”Annte” (från gamla kompisar) och ”tant” från barnen.

Tror på allvar att det viktigaste är att försöka hjälpa varandra. Det är en tuff värld vi lever i och ibland känns det ensamt. En kram. Ett ja. En present. Ett samtal. You can do it. Å ja me.

Drömmer om: att åka till Israel igen. Lära mig surfa. Få en snygg rumpa (i present). Rida i Italien (ska hända snart) och ha lite mer tid för löv och annat härligt som jag tycker ligger på prioriteringsbotten. Låt oss hänga här på bloggen och ha det kul!

Puss & kram.

Frågor om samarbeten med Ann? Mejla [email protected]