Åh vilken härlig middag vi hade hemma i lördags. Ni vet när hänget blir så där duktig-flicka fina familjen-fritt. Alla hjälps åt. Alla tar med nåt göttigt. Och hinner man umgås så där najsigt bara! Så var det i lördags. Jag var ju ganska slut. M gick och köpte fisk och vin. Calle och Jenny hade med sig förrätten. Löjromstoast. An old favvis. Anja och Marcus berättade om sin bröllopsresa. Barnen lekte superbra och fiskgrytan blev så galet god! Måste dela med mig av receptet. Och glöm inte CHILIN! Färsk chili is da shit. I allt. Alltid. I salladen. I gratiner. I grytor. Men go easy på den lilla röda slöheten. Hon är STARK! Recept: 6 portioner 3 gul lök 1 zuccini 5 färska tomater 3 vitlöksklyftor 1/2 dl rapsolja 3 dl grädde 1 fänkål 1-2 röd chilifrukt 2 msk paprikapulver 1 msk salt 1/2 msk curry 1 tsk grovmalen svartpeppar 1/2 msk timjan 1 paket saffran 2 dl vitt vin 5 dl vatten 1 burk krossade tomater 400 gram färskeller fryst torsk 400 gram färsk eller fryst lax 400 gram räkor med skal Servera med: 2 dl crème fraiche rivet skal av 1 citron persilja Gör så här; Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Strimla fänkålen och chilifrukten. Fräs lök och vitlök sakta i oljan tills löken blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt fänkål och chili, tomat fräs ytterligare någon minut. Tillsätt alla kryddor, vin, vatten och tomater. Låt koka i 10 minuter. Tina fisken till hälften och skär den i 2 centimeter stora kuber. Skala räkorna. Eller om du har färsk. Lägg i fisken, grädden och låt koka ytterligare några minuter tills fisken är genomkokt. Precis före servering, lägg i skalade räkor och klipp över persilja. Rör ihop crème fraiche och rivet citronskal, salta och peppra och servera detta till grytan tillsammans med ett gott bröd. Gärna garlic.