Ibland är det stressigt. Mycket att göra. Som häromkvällen. Packa för Sälen. Julstädningen. Slå in paket. Ja ni fattar. Är ju där själva. Men den där CrockPotten jag har är ju magisk. Chop! Chop! Och ner i grytan, på med värme och några timmar senare gudomligt! Nu är jag inte världens största julmatsfan så jag tänkte att det vore trevligt att ta med sig en liten fisksoppa med saffran till svärföräldrarna! Hittade ett supersmarrigt recept på min kompis husmorsan Anettes blogg/Livinggreen.se. Hällde ner den i en blå plastpåse och stoppade in i bagageluckan. Vi åt den precis, toppat med vitt vin och räkor! "Det var som en fest i munnen" som svärfar sa. Och nu har jag precis provsmakat Pluras strömmingsroullader. Mums! Prova själv! (PS jag fuskade lite och gjorde inga rullader och använde bara lax och inte spättafiléer. Man taget vad man haver). Recept!!! 5 frysta eller färska laxfiléer Sås 4 charlottenlökar En klick smör 2 kuvert saffran 2 msk tomatpuré 1 tsk gurkmeja 2 dl gurkmeja 2 vitlöksklyftor Peppar Jag tog även en liten röd chilifrukt Lite senare 3 dl grädde (tog även lite créme fraiche och vitt vin) Ev majzena Färsk timjan Salt och peppar I Crock-Pot På med Crock-Poten på hög värme Finhacka lök, vitlök och chili och mer tillsammans med smöret i crock-poten. På med lock. Krydda med salt, peppar, vitpeppar efter smak. Skär lax eller annan fisk och tjoffa i grytan. På med låg värme i tre timmar. Efter tre timmar spana om du behöver reda såsen annars på med grädde och dill. Ris eller vitlöksbröd passar till! Puss för en nyttigare jul utan gris!