Thaifisk á la Koh Phanang 2 vitlöksklyftor 250 g champinjoner 2 msk rapsolja 3 msk currypasta 800 g kokosmjölk 1 msk japansk soja 800 g laxfile Salt o peppar 🌶 efter smak Saft från 1 lime 1 röd 🌶 1 kruka koriander 600 g äggnudlar Så gör du 1. Skala o riv vitlöken, kvarta champinjonerna 2. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna. Fräs vitlök och champinjoner. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare någon minut. 3. Häll i kokosmjölken och låt det koka upp till en härligt doftande sås! 4. Lägg ner laxfiléerna och låt de sjuda i typ 10 minuter. Koka nudlarna enligt anvisning och toppa med massa koriander och hackad röd chili! Mums!!!! God onsdag! Idag kommer storkillarna hem och jag har städat lite grann och bokat in tid hos en ny PT! Nu är jag trött på att vara trött, så att säga! Är också trött på köttfärssås och spagetti, men sjukt sugen på sex laxar i en laxask. Älskar lax för att den typ passar ihop med vad som helst! Asiatisk, fransk, svensk, ost, pesto, frukt, you name it! Ska iväg och podda men delar först med mig av två favvorecept ur min och Sannas kokbok "Söndagsmiddag - riddarna runt det operfekta bordet" (köp den här om du vill!) Och glöm inte att göra en rejäl sats av ingefärsdressingen! PS dela gärna med er av fiskrecept så lägger jag ut. Dela här eller på dm. Skicka gärna bild! Eller skicka på vilken mat som helst! Bra att få inspo så här i ganska oinspirerande tider. Eller vad säger ni??? kram! Salmalax med citrus och ingefärsdressing Salmalax 300 gram salmalax 2 avokado 1 mango 1 grapefrukt 1 citron 1 lime Myntablad Sesamfrön Krasse Ingefärsdressing 4 msk japansk soja ½ lime, skal och saft 1 msk honung 1 msk riven ingefära ½ röd chilipeppar 1 tsk sesamfrö så gör du Salmalax: Skiva salmalaxen tunt. Tärna avokado och mango. Skala grapefrukt, citron och lime och skär ut fina filéer av citrusfrukterna. Lägg upp alla ingredienser på ett fat. Dekorera med myntablad och sesamfrön och klipp över krasse. Ingefärsdressing: Blanda ihop soja, rivet limeskal, limesaft, honung, riven ingefära, finhackad chilipeppar och sesamfrön. Servera dressingen i en skål vid sidan av eller ringla dressingen över laxen. Medelhavslax med pestotopping Medelhavslax 1 kg laxfilé (hel laxsida) Salt och svartpeppar 200 gram inlagda kronärtskockor 200 gram soltorkade tomater 150 gram oliver 1 paprika 1 kruka basilika 200 gram fetaost 250 gram sparris 200 gram pesto Värm ugnen till 175 grader. Lägg den hela laxfilén i en ugnsform. Skär 6 skåror i laxen och krydda med salt och peppar. Strimla kronärtskockor och soltorkade tomater. Halvera oliverna. Tärna paprikan och grovhacka basilikan. Blanda samman alla ingredienser i en skål och fördela blandningen över laxen. Tryck ner grönsakerna lite i skårorna. Smula över fetaost och sätt in i ugnen ca 20-25 min. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och lägg hela sparrisstjälkar runt om laxen efter 10-15 min så att sparrisen får grillas i ca 10 min. Ta ut laxen och toppa med klickar av pesto.