Jag älskar ju att laga mat. Handla härliga råvaror, planera, tänka kombinationer, smaka kryddor, fantisera om efterrätter. På pappret som man brukar säga, så är ju den här laga-härlig-mat-hela-veckan-planen jättefiffig, men sen finns det ju en verklighet också. Som innebär tre-fyra-fem-sex hungriga ungar varje dag. Sen har man ju ingen betjänt heller som köper maten eller hämtar ungarna åt en. Det är liksom upp till en själv om det ska bli fiskpinnar och pulverpotatismos sju dagar i veckan. Jag lägger ingen värdering i det. Fisk som malts till färs och skurits till pinnar är inte det sämsta man kan äta. Och ibland är fastfood min allra bästa vän i nöden, men som sagt inte ALLA dagar. Man vill ju som den ömma modern man är att ens barn ibland ska få riktigt rustik, höstgryta. Eller varför inte en liten fiskhistoria när andan faller på. Men sen är problemet att man inte orkar stå vid spisen i sju timmar tills grytan är så mör att den sjunger. Och att sticka till jobbet med grytan på spisen gör jag inte om. Sist jag provade så kom brandkåren. Att jag var tvungen att fylla på vätska var ingenting jag hade med i receptberäkningarna. Så fick jag den här lilla grytan i present, en Crock Pot. Det är liksom en slökokande, energisnål (du sätter bara i elsladden så är den igång) liten potta som man fyller med goda grejer och så när man kommer hem är middagen klar. I fredags när Jenny och Carl-Johan var här gjorde jag en supersmarrig och förra veckan blev det en Texas no bean chili-gryta som småfolket älskade (särskilt dag 2). är den här grytan lösningen på allt? Mamma som vill ha tid över att göra annat än stå vid grytorna och låtsas att det är 50-tal och laga mumsig, hälsosam mat? Här har ni recepten så ni kan testa själva. Roligt vardagstips fick jag hemma hos Markus och Erika förra helgen. Deras ungar Zack, Mino och Enya hade skrivit matönskelistor och tejpat upp på insidan av köksluckorna. Nu är ju deras pappa en av Sveriges bästa kockar så ambitionsnivån kanske kan vara lite lägre, men det var ändå en härlig idé! Texas no bean chili 1.2 kg högrev som ni skär i mindre bitar 8 dl liter porter 150 gram bacon 2 köttbuljongtärningar Sen kan du egentligen ha i lite vad du vill som ingredienser, men så här gjorde jag: 1 gul lök 1 röd paprika 2 klyftor vitlök 1 färsk chili efter tycke och smak, jag använde två röda utan kärnor! 1 tsk oregano 1 tsk timjan 2 msk ajvar 1 msk chilisås lite strösocker Hacka ner allt i mindre bitar. Häll över vätskan. Lägg i pottan och ställ in timern på cirka 6 timmar. Kör över natten eller när du går hemifrån. Servera med guacemole, pitabröd, gräddfil, ost och lite annat smått och gott.