[caption id="attachment_725" align="aligncenter" width="640"] Bästa böckerna av Johanna.[/caption] Grattis på våffeldagen. Jag och finaste kockan Johanna Westman lagade nyttigt och gott mellanmål på BARNmässan i Karlstad i helgen. Otroligt smarriga om man vill ha en nyttigare alternativ som frukost eller mellanmål till barnen. Jag älskar Johannas böcker. Inspirerande, roliga och enkla att härma! Här är receptet på våfflorna vi gjorde (Johannas recept!) VÅFFLOR 150 g fryst bladspenat eller 2 finrivna morötter 2 ägg 2 1/2 dl mjölk (dra ev ner på mjölken om moset är väldigt löst. 4 dl siktat dinkelmjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 100 g smält smör 2 dl vichyvatten eller mineralvatten Tina spenaten. Pressa ut vätskan och hacka spenaten fint./ riv morötterna på den finaste på rivjärnet. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Vispa ner smör och vatten och vänd ner spenaten. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.