Jag sa ju det. Den här veckan är veckan då jag ska byta ut socker mot fibrer, alger (mer tveksam på den), frukt och lite annat nyttigt. Min första mentor är Anja (vilken tur att hon och Mackan hade inbjudningsfest i lördags). Trots att jag var tveksam när jag provade hälso-chokladbollarna (har testat såna förut och det var ingen rolig historia) så måste jag säga att dom var riktigt smaskiga. Nu har Anja även skickat receptet på beroendeframkallande jordnötsklickar. Testa själva! Nu kör vi GRÖÖÖÖNT! Förresten gå in på Anjas blogg på Elle. Där bjuder sköna bönan Anja på smarriga gröna tips och avslöjar grejer om snygga armar och annat som är kul när man gillar att träna! Och här kommer recept! Chokladbollar 12 st färska dadlar 1,5 dl sötmandel 2 dl naturella cashewnötter 3 msk kokosolja 1 dl kakao 1 tsk vaniljpulver 1 msk kallt kaffe 1 krm salt 2-4 msk vatten Kokosflingor Mixa mandlarna i en matberedare, tillsätt sedan alla övriga ingredienser förutom kokosflingor. Tillsätt några matskedar vatten så att smeten blir geggig. Forma till bollar och rulla i kokos. Nötdadlar med choklad Färska dadlar Valfria nötter Mörk 70 % choklad, sockerfri Kärna ur färska dadlar och fyll med valfri nöt, t.ex. jordnöt eller valnöt. Smält mörk 70% sockerfri choklad i vattenbad eller mikron och doppa dadlarna. Låt stelna i kylskåp cirka 15 minuter. Snickerspraliner 1/2 dl jordnötter 1/2 dl Jordnötssmör utan socker 2-3 tsk suckrin, stevia eller valfri sötning 100 gram mörk 70% choklad, sockerfri Börja med att krossa jordnötterna lätt. Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Värm jordnötssmör på låg värme i en kastrull tillsammans med jordnötterna. Tillsätt suckrin eller valfri sötning, smaka av så det inte blir för sött. Portionerna ut i små formar med hjälp två skedar. Häll smält choklad ovanpå och låt stelna i kylskåp cirka 15 minuter.