Herregud vilken vintage- och loppisråtta jag har varit genom åren. en gång ropade jag in en hel auktion på Fårö. Sen stod jag där med ett campingset från 60-talet (saknar det än, undrar vart det tog vägen...), en loppig allmogetavla som jag fick rekordbuda på för att det var en tysk, superivrig antikhandlare som ville ha. Nämnde jag "hemliga lådan" med Jesusfilmer, krukor som sett bättre decennier, två solstolar med "hemliga" fläckar och lite annat smått och gått. Tur att dom inte tog kreditkort. Då hade jag fortfarande betalat av min skuld. Jag har blivit en något friskare loppistant. Det gick faktiskt så långt att jag fick rådet av min terapeut att öva på att bara gå in på ställen som "Myrorna" eller "Mormors kappsäck" två gånger i veckan. Tror att kvinnors och mäns samlande hamnar om både ett genetiskt betingat beteende (vi har samlat kottar, växter, etc etc för att överleva), men att det i en värld där många känner krav som blir till ångest samlar på sig saker för att känna sig mindre rädda = prylarna ger oss trygghet. Jag försöker göra mig av med saker som jag inte har någon relation till och behålla (och köpa sånt) som jag känner att "dom här prylarna vill jag leva med ett tag). För något år sen fick jag Nina björks bok "Lyckliga i alla sina dagar" av Sanna. Läs den! Väldigt intressant. Hon gör upp med konsumtionssamhället och kallar drömmar om ett vackert hem för "skitdrömmar". Där håller jag inte med. Jag älskar att skapa ett vackert hem där alla trivs och mår bra, men det är nog bra att ta sig en funderare kring varför man har fem olika sorters tandtråd i badrumsskåpet ibland. Igår var jag på Emmaus och fyndade jättefina leksaker och kläder (från Pop, Zara, Gap etc). Så mjuka och nästan helt oanvända. Sen på kvällen kom Mathias kompis Umeå-Hugo hit med den finaste presenten, en body med hundar (jag hade redan spanat in den) från mini rodini. Dyr som guld, men ibland kan man inte låta bli! Jag gjorde för övrigt världens godaste pasta på trattkantareller, färsk chili, grädde, persilja, vitlök, parmesan och grädde! Try it folks! puss